English Version

Kujawsko-Pomorski Festiwal Gęsiny

Gęsie udka confite

Składniki:

  • 4 udka gęsie
  • liść laurowy
  • świeży tymianek
  • czosnek
  • sól
  • pieprz kolorowy
  • tłuszcz gęsi - 1 l 

Sposób przyrządzania: Umyte i osuszone udka nacieramy świeżym pieprzem i czosnkiem . Następnie obkładmy liśćmi laurowymi i tymiankiem . Wszystko zalewamy tłuszczem i dusimy 2,5 h na bardzo małym ogniu. Tak przygotowane mięso jest miękkie i gotowe do serwowania.

Poleca Szef kuchni Restauracji "Inspiracja" w Pałacu Kościeszy z Przyjaźni

 

 

Wydarzenie jest współfinansowane ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Kujawsko-Pomorskiego na lata 2007-2013, ze środków Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich w ramach III schematu Pomocy Technicznej Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013 oraz budżetu Województwa Kujawsko-Pomorskiego, jak również ze środków Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego.

Województwo Kujawsko-Pomorskie
Jesteś w pełnej wersji serwisu www.czasnagesine.pl. [ Mobilna wersja czasnagesine.pl → ]