English Version

Kujawsko-Pomorski Festiwal Gęsiny

Pierś Gęsia Sous Vide z owocami

Składniki:

  • średniej wielkości pierś z gęsi
  • kolendra
  • skórka pomarańczowa
  • brązowy cukier
  • śliwki
  • jabłka "Szara Reneta"
  • masło
  • cebula 

Sposób przyrządzania: W moździerzu rozcieramy kolendrę , skórkę pomarańczową oraz brązowy cukier . Tak przygotowane przyprawy wcieramy pod skórkę piersi gęsiej. Pierś podsmażamy na złocisty kolor od strony skóry , następnie pakujemy próżniowo i gotujemy sous vide 30 min. w temperaturze 64,5 stopnia. Jabłka podsmażamy wraz z cebulką i drylowanymi śliwkami na maśle na koniec dodając sok z woreczka uzyskany podczas gotowania. Na tak podsmażonych owocach układamy skrojona pierś gęsią.

Poleca Szef kuchni Restauracji "Inspiracja" w Pałacu Kościeszy z Przyjaźni

 

 

Wydarzenie jest współfinansowane ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Kujawsko-Pomorskiego na lata 2007-2013, ze środków Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich w ramach III schematu Pomocy Technicznej Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013 oraz budżetu Województwa Kujawsko-Pomorskiego, jak również ze środków Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego.

Województwo Kujawsko-Pomorskie
Jesteś w pełnej wersji serwisu www.czasnagesine.pl. [ Mobilna wersja czasnagesine.pl → ]