English Version

Kujawsko-Pomorski Festiwal Gęsiny

Carpaccio z gęsi marynowane w czerwonym winie z płatkami dyni - POMODORO

Składniki:

  • 25 dag dyni
  • 4 łyżki oleju żepakowego
  • łyżka miodu
  • sok z jednej cytryny
  • sól, czerwony pieprz
  • rozmaryn, majeranek
  • 2 ząbki czosnku
  • ser grana padano

Sposób przygotowania: Dynie kroimy w cienki płatki marynujemy z rozmarynem, czosnkiem, olejem  i czerwonym pieprzem. Odstawiamy na 15 min

Pierś gęsi marynujemy 2 dni w czerwonym winie, majeranku,oleju rzepakowym, czosnku, grubym pieprzu i soli. Następnie obsmażamy na maśle po kilka minut na każdej stronie  i lekko zmrożoną kroimy na cienkie plastry dodajemy zamarynowaną wcześniej dynie wszystko skrapiamy oliwą i posypujemy serem grana padano


Smacznego Życzy

Szef Kuchni Ristorante Pomodoro

             Krzysztof Jesiołowski

 

 

Wydarzenie jest współfinansowane ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Kujawsko-Pomorskiego na lata 2007-2013, ze środków Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich w ramach III schematu Pomocy Technicznej Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013 oraz budżetu Województwa Kujawsko-Pomorskiego, jak również ze środków Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego.

Województwo Kujawsko-Pomorskie
Jesteś w pełnej wersji serwisu www.czasnagesine.pl. [ Mobilna wersja czasnagesine.pl → ]